Krůtí maso s cuketou, špagetami a rajčatovou omáčkou

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí

Boloňskou omáčku z mletého hovězího masa známe asi všichni. Tento recept, který je klasické omáčce bolognese podobný, ale obsahuje krůtí maso místo hovězího. Mleté krůtí maso spolu s rajčaty, cuketou, cibulí a rajčatovým pyrém vytvoří krásně plnou a chutnou omáčku, která je zároveň rychle stravitelná a vhodná i pro ty, kteří si hlídají linii.

Ingredience

  • 1 balíček špaget
  • 1 cibule
  • 150 g rajčat
  • 150 g cukety
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 500 ml rajčatové passaty
  • Olej
  • Sůl
  • Knorr černý pepř mletý z Vietnamu
  • Knorr koření na maso
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • Strouhaný sýr na posypání

Příprava

Na pánvi rozpálíme olej, necháme zesklovatět cibulku pokrájenou nadrobno. Přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a cuketu.

Poté, co zelenina pustí šťávu, dáme do směsi mleté krůtí maso. Okořeníme.

Když je maso osmahnuté, vlijeme do směsi rajčatovou passatu, přidáme lžíci třtinového cukru.

V hrnci vedle přivedeme osolenou vodu k varu (aby se špagety neslepily, dáme do vody lžíci oleje). Vložíme špagety a vaříme do změknutí.

Špagety s mletým krůtím masem, rajčatovým sugem a cuketou servírujeme posypané nastrouhaným sýrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept