Špenátová bruschetta

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Ingredience

  • Rostlinný olej
  • 300 g špenátu (F50F)
  • 1 velká cibule
  • 250 g cherry rajčat (F50F)
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce Knorr Chilli mletého z Indie
  • 1 bageta nakrájená na plátky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 mozarella
  • Bazalka

Příprava

Troubu si předehřejeme na 200°C.

Na oleji necháme postupně zavadnout všechen špenát. Doporučujeme ho do pánve přidávat postupně. Necháme ho vychladnout a poté nasekáme.

Do stejné pánve přidáme olej a osmažíme čtvrtky cibule dozlatova. Okořeníme chilli a dáme stranou.

Plátky baget potřeme olejem s utřeným česnekem a dáme péct do trouby, dokud nebudou zlehka opečené. Pozor – rychle se spálí.

Na opečené bagetky naaranžujeme špenát smíchaný s opečenou cibulkou a půlkami cherry rajčátek. Přidáme mozzarellu, bazalku a zakápneme balsamicem. Podáváme.

Tip na závěr : Bruschetty můžeme posypat vlašskými ořechy.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept