Příprava
Tvaroh vybereme spíše tužší, s viditelnými kousíčky v textuře. Většinou se jedná o ty balené jako máslo.
Všechny ingredience dáme do misky a vidličkou dobře promícháme. Můžeme si pomoci i vařečkou.
Pomoučníme si pracovní plochu a rukou nebo lžící odebíráme z misky stejné množství směsi, z které tvoříme placičky vysoké asi 1,5 cm o průměru cca 5 cm, které jemně obalíme v mouce, aby se nám nepřilepily na pracovní plochu.
Rozpálíme si olej na pánvi, ideální jsou ty s nepřilnavým povrchem, abychom nemuseli používat tolik oleje.
Placičky pokládáme na pánev a opékáme z jedné a z druhé strany do zlatova. Trvá to asi 2 minutky, záleží na tloušťce a pánvi. Servírujeme s marmeládou, ovocem, nebo čímkoliv, co máme rádi.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář