Syrniki

Autor: Gréta Líná HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
2 Počet porcí

Syrniky jsou obdoba našich lívanců – akorát že jsou tvarohové a mají původ ve východní Evropě. Recept na tyto tvarohové lívanečky je velmi snadný a jejich využití je široké – můžete je servírovat s jogurtem, domácí marmeládou, nutellou nebo ovocem. Syrniky jsou prostě parádní dezert, snídaně, ale klidně i svačina – dobré jsou i zastudena.

Ingredience

  • 250 g plnotučného tvarohu - s viditelnou texturou
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • Olej na smažení
  • Zakysaná smetana a marmeláda na servírování

Příprava

Tvaroh vybereme spíše tužší, s viditelnými kousíčky v textuře. Většinou se jedná o ty balené jako máslo.

Všechny ingredience dáme do misky a vidličkou dobře promícháme. Můžeme si pomoci i vařečkou.

Pomoučníme si pracovní plochu a rukou nebo lžící odebíráme z misky stejné množství směsi, z které tvoříme placičky vysoké asi 1,5 cm o průměru cca 5 cm, které jemně obalíme v mouce, aby se nám nepřilepily na pracovní plochu.

Rozpálíme si olej na pánvi, ideální jsou ty s nepřilnavým povrchem, abychom nemuseli používat tolik oleje.

Placičky pokládáme na pánev a opékáme z jedné a z druhé strany do zlatova. Trvá to asi 2 minutky, záleží na tloušťce a pánvi. Servírujeme s marmeládou, ovocem, nebo čímkoliv, co máme rádi.

Tip na závěr : Podáváme se zakysanou smetanou a oblíbenou marmeládou. Syrniky lze smažit nebo i péct v troubě.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept