Příprava
Vejce uvaříme natvrdo, trvá to zhruba osm až devět minut od bodu varu. Ochladíme je a oloupeme. Poté nakrájíme na kostičky.
Brambory uvaříme i se slupkou doměkka, pak ochladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky. Plátky slaniny umístíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě je vypečeme dokřupava.
V misce smícháme jogurt, majonézu, hořčici, sůl a koření. Vznikne jemný krémový základ pro náš salát s vejcem.
Ve velké míse smícháme brambory, vejce, zeleninu a dresink. Jemně promícháme, aby se vše spojilo a vejce se příliš nerozpadla.
Na závěr posypeme křupavou slaninou a čerstvou pažitkou. Salát s vejcem chutná výborně hned, nebo vychlazený z ledničky.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář