Příprava
Květák omyjte a rozeberte na malé, rovnoměrné růžičky. Je důležité, aby nebyly příliš velké, protože se pak lépe propečou a nasáknou kořenící směs.
V misce smíchejte koření – římský kmín, uzenou papriku, mletý koriandr, kajenský pepř a česnekový prášek. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.
Předehřejte troubu na 200 °C. Karfiolové růžičky v míse důkladně promíchejte s připravenou kořenící směsí, aby byly obalené ze všech stran. Rozprostřete je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20-25 minut.
Omytá rajčata rozkrojte na poloviny a lžící vyjměte semínka. Poté rajčata nakrájejte na kostičky. Nadrobno nakrájejte i červenou cibuli a svazek koriandru. Smíchejte to s nakrájenými rajčaty, přidejte lžíci olivového oleje, šťávu z jedné limetky a jalapeños dle chuti. Směs dejte odpočívat stranou.
Pikantnost tacos si můžete snadno přizpůsobit. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte do kořenící směsi více kajenského pepře nebo použijte čerstvé nasekané jalapeños. Pro jemnější verzi pálivost naopak snižte, nebo kajenský pepř úplně vynechejte. Přidat můžete i nasekané nakládané jalapeños přímo do hotových Tex-mex tacos.
Připravte si taco placky. Můžete je lehce nahřát na suché pánvi, v troubě nebo na grilu, aby změkly a daly se dobře ohýbat.
Na dno každé placky naneste lžíci Cheddarové omáčky. Přidejte vrstvu nakrájeného ledového salátu, rajčatovou salsu a pečený květák.
Nakonec tacos pokapejte limetkovou šťávou a bohatě posypte čerstvým koriandrem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář