Příprava
Z květáku nakrájejte růžičky, omyjte je a připravte marinádu. Smíchejte šťávu z jedné limetky, 2 lžíce medu, lžíci olivového oleje, lžičku římského kmínu, lžičku koriandru, sůl a pepř. Ve směsi květák důkladně obalte. Poté květák dejte péct či grilovat cca na 20 minut dozlatova. Po upečení by měl být květák dostatečně měkký.
Omytá rajčata rozkrojte na poloviny a lžící vyjměte semínka. Poté rajčata nakrájejte na kostičky. Nadrobno nakrájejte i červenou cibuli a svazek koriandru. Smíchejte to s nakrájenými rajčaty, přidejte lžíci olivového oleje, šťávu z jedné limetky a jalapeños dle chuti. Směs dejte odpočívat stranou.
Zatímco květák chladne, omyjte, osušte a nakrájejte salát na menší kousky.
Na pánvi lehce opečte taco placky tak, aby byly stále měkké a tvárné, ale aby se na nich objevily zlatavé flíčky. Můžete je lehce navlhčit. Na opečené tacos pak namažte Cheddarovou omáčku, přidejte ledový salát, rajčatovou salsu a pečený květák. Pokud máte rádi větší říz, přidejte ještě extra jalapeños.
Po naplnění můžete tacos dozdobit extra Cheddarovou omáčkou nebo čerstvým koriandrem. Květákové tacos můžete okamžitě podávat, nebo zabalit do alobalu a vychutnat si je později.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář