Tradiční gulášová polévka z mletého masa

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Guláš a gulášovka – to je naprostá česká klasika, kterou miluje každý. Zatímco na guláš jsou vhodnější hovězí kostky a vyžaduje čas, gulášovou polévku uděláte z mletého masa a to během chvilky. Kromě mletého hovězího už budete potřebovat jen cibuli, brambory a koření, které běžně máte doma.

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 3 střední cibule
  • 4 brambory
  • Vývar nebo voda
  • Sladká paprika
  • Kmín
  • Majoránka
  • Stroužek česneku
  • Lžíce másla + 2 lžíce hladké mouky na jíšku

Příprava

Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, promícháme a osolíme. Opékáme cca 5-10 minut.

Zaprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 15 minut.

Přidáme na kostičky nakrájené brambory, trochu kmínu a majoránku dle chuti. Vaříme do změknutí brambor.

Mezitím si vedle na pánvičce rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Tu potom přidáme do polévky a stále mícháme, aby se nám netvořily hrudky.

Dochutíme prolisovaným česnekem.

Tip na závěr : Servírujte s chlebem a máte výborný a sytý oběd. Lahodnou, byť poněkud netradiční přílohou, jsou i bramborové placky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept