Tradiční italské tiramisu s mascarpone a smetanou

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Nepečené cukroví má každý rád – je s ním méně práce a přitom to neznamená, že by nebylo vynikající. Vyzkoušejte tento recept na tradiční italské tiramisu a pochutnejte si.

Ingredience

  • Cukrářské piškoty
  • 3 žloutky
  • 50 g cukru krupice
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml silného espressa
  • 50 ml amaretta
  • Holandské kakao

Příprava

Smícháme žloutky s cukrem a ve vodní lázni šleháme a zahříváme, dokud směs nezhoustne a nezesvětlá.

V míse rozšleháme mascarpone a pomalu přimícháváme žloutkovou pěnu.

Smetanu vyšleháme dotuha a zlehka přidáme k mascarpone.

Espresso smícháme s amarettem. V této směsi namočíme vždy piškot z obou stran a skládáme do nádoby. Když máme pokryté dno, uděláme vrstvu z mascarpone.

Takhle pokračujeme tak, aby jako poslední vrstva zůstala směs z mascarpone.

Důkladně posypeme kakaem a necháme vychladit v lednici.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept