Veganská divoká rýže se zeleninou a křupavými krutonky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 301 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Divoká rýže je super výživná, zelenina zase plná vitamínů. A chleba? Ten je tam jen pro příjemné křupnutí.

Ingredience

  • 320 g mix klasické rýže s divokou rýží (F50F)
  • 1 vanička Bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 40 g celozrnného chleba
  • 3 cukety
  • 80 g cherry rajčat (F50F)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule
  • 8 listů bazalky

Příprava

V 600 ml vroucí vody rozpustíme bujón. Přidáme rýži a vaříme doměkka, zhruba 15 až 18 minut.

Chleba nakrájíme na kostičky a upečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů po dobu 8-10 minut, dokud nejsou krutony pěkně zlatavé

Cuketu nakrájíme na malá kolečka, cibuli nahrubo. Rajčata rozpůlíme.

Na oleji opečeme cibuli, po pár minutách cuketu. Opečeme, přidáme rajčata a vaříme 3 minuty.

Pokrm servírujeme tak, že na rýži navršíme zeleninu, ozdobíme bazalkou a navrch přidáme krutony.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept