Vrstvený bramborový salát s tuňákem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tuňák do bramborového salátu? To si pište! Pokud milujete zkoušení nových kombinací, připravte si s námi jednoduchý bramborový salát s tuňákem. Pouhá půlhodinka přípravy vás dělí od salátu, který roztančí vaše chuťové buňky. Tak pojďme na to!

Ingredience

  • 300 g oloupaných, polotvrdých vařených brambor
  • 2 konzervy tuňáka v marinádě - okapané
  • 4 vejce natvrdo
  • 1 malý svazek petrželky – nasekané
  • 1 velká červená řepa pečená do měkka 200g
  • 1 plechovka kukuřice 200 g bez marinády
  • 150 g smetany
  • 100 g majonézy Hellmann's Original
  • Sůl a pepř na dochucení

Příprava

Brambory a červenou řepu nastrouháme zvlášť na hrubém struhadle. Zvlášť nastrouháme vejce, zvlášť žloutek a bílek. Tuňáka smícháme s kukuřicí a petrželkou, rozdělíme na dvě porce.

Brambory lehce osolíme, opepříme, rozdělíme na dvě části, první položíme na dno průhledné misky se širokým dnem.

Na brambory položíme první vrstvu tuňáka a kukuřice a celé zalijeme smetanou. Poté opět přidejte brambory, tuňáka a červenou řepu.

Navrch potřeme majonézou a posypeme nastrouhanými vařenými vejci, kolečka plníme střídavě bílky a žloutky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept