Boloňské špagety

Autor: Gréta Líná HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Osvedčený recept na italskou klasiku, který v české kuchyni zdomácněla. Vaše děti boloňské špagety určitě budou milovat.

Ingredience

  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • Knorr Středomořské bylinky s rozmarýnem a tymiánem
  • Knorr Chilli s uzenou paprikou
  • ½ balení špaget nebo makarónů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička cukru
  • Sůl
  • Knorr Černý pepř z Vietnamu
  • Bazalka
  • Parmezán na posypání

Příprava

Nakrájíme cibuli nadrobno a necháme na pánvi zesklovatět.

Mezitím si dame vařit vodu na těstoviny a připravíme je podle návodu na obalu.

Přidáme mleté maso, osolíme a opepříme a opékáme na pánvi, dokud není maso hotové.

Pokud máme celá rajčata v plechovce, překrájíme je na drobnější kousky a spolu se šťávou nalijeme na pánev.

Dochutíme Knorr kořením, můžeme přidat chilli, cukr, a nakonec přidáme prolisovaný česnek a čerstvou bazalku.

Boloňské špagety podáváme posypané parmezánem nebo jiným sýrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept