Chilli sin carne (chilli bez masa)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Chilli con carne znamená doslova chilli s masem. Pokud z nějakého důvodu omezujete konzumaci masa, vyzkoušejte naší verzi – chilli sin carne. Tedy chilli bez masa. Klasické mleté maso nahradíme mletým Magic Mince od „Vegetariánského řezníka“ a výsledkem je parádní chilli šetrné ke zvířatům i planetě.

Ingredience

  • 3 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 plechovka červených fazolí
  • Veganský sýr

Příprava

Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme.

Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm papriku a cibuli. Po chvíli přidáme česnek a mleté Magic Mince. Orestujeme dozlatova.

Do pánve přidáme kmín, mletou papriku, krájená rajčata a zamícháme. Dle libosti dochutíme solí. Vaříme asi 4 minuty.

Pak přidáme scezené fazole a vaříme další tři minuty. Servírujeme s veganským sýrem.

Tip na závěr : Podávejte s koriandrem a zakysanou smetanou. Jen pozor – pokud chcete veganskou verzi pokrmu, použijete veganskou verzi smetany.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept