Kebab s teplým salátkem

Autor: Středa beze zbytku HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 4 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zkuste si doma připravit náš kebab s teplým salátkem. Uvidíte, že nebudete litovat

Ingredience

  • 4 stonky citronové trávy
  • 750 g mletého hovězího
  • 100 g nadrobno nakrájeného zázvoru
  • 50 g prolisovaného česneku
  • 200 g namleté cibule
  • 75 ml rybí omáčky
  • 5 g nakrájeného koriandru
  • 5 g nakrájené máty
  • 20 g směsi pěti koření
  • 100 ml sójové omáčky

Příprava

Smícháme mleté hovězí, zázvor, česnek, cibulku, rybí omáčku, sojovku, bylinky a koření.

Masovou směs omačkáme kolem citronové trávy tak, aby nám vznikl kebab se stonkem uprostřed.

Necháme ho před smažením vychladit v lednici minimálně 10 minut.

Smažíme na oleji do zlatova.

Ingredience Teplý salátek

  • 500 g brambor
  • 100 g nadrobno nakrájené jarní cibulky
  • 50 g majonézy Hellmann’s
  • 50 g pálivé hořčice Hellmann’s
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 mrkev
  • 1 středně velký celer
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • sůl
  • Knorr černý pepř mletý z Vietnamu

Příprava Teplý salátek

Uvaříme brambory, celer a mrkev pečeme, dokud nezačnou tmavnout. To vše se slupkou

Očistíme a nakrájíme zleeninu na kostičky velké asi 1 cm.

Ve velké míse smícháme majonézu, hořčici, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a nasekanou jarní cibulku.

Mrkev a celer smícháme nejprve s bramborami, potom vše přidáme k majonézové směsi v míse.

Jemně promícháme a dochutíme solí a pepřem

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept