Noky s baby špenátem a ricottou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tohle jídlo máte hotové během 15 minut. A to včetně ohřívání vody na noky. Takže stačí mít suroviny v lednici a superrychlý oběd nebo večeři máte na stole dřív než by řekl švec.

Ingredience

  • 500 g kvalitních bramborových noků
  • 1 kelímek ricotty
  • 250 g baby špenátu
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g piniových oříšků
  • Hrst sušených rajčat v oleji
  • 50 g grana padano

Příprava

Dáme vařit vodu na noky. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej ze sušených rajčat a na něm zlehka opečeme plátky česneku. Do pánve přidáme špenát, ztlumíme plamen na minimum a necháme pomalu zavadnout.

Noky dáme do vroucí a osolené vody a vaříme dle návodu na obalu. Kvalitní čerstvé noky jsou hotové během minuty. Scedíme a přihodíme je do pánve.

Obsah pánve zlehka promícháme, abychom z noků neudělali kaši. Osolíme. Opatrně do nich vmícháme ricottu a piniové oříšky.

Noky servírujeme s nastrouhaným grana padano.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept