Pikantní mexická quinoa

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
3 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Ingredience

  • 100 g quinoy
  • 1 lžíce Knorr Bohatého Bujónu zeleninového
  • 200 g uvařené čočky
  • 2 červené cibule, jemně nasekané
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 400 g černých fazolí
  • 4 lžíce koření Knorr Jalapeño papričky s chilli
  • 1 zelená paprička Jalapeño, bez semínek a jemně nasekaná
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 400 g žlutých rajčat, nasekaných
  • 150 g kukuřice z plechovky, okapané
  • 1 avokádo nakrájené na velké kousky

Příprava

Uvaříme quinou ve vodě s bujónem Knorr po dobu 15 minut a na posledních 5 minut přidáme čočku. Slijeme a přendáme do mísy.

Na oleji osmažíme cibuli, česnek, fazole a koření Knorr Jalapeño papričky s chilli. Trvá to asi 10-15 minut.

Fazolovou směs smícháme s nasekanými rajčaty, kukuřicí a avokádem a přidáme ke směsi z quinoy.

Ingredience Na servírování

  • 50 g zakysané smetany
  • Šťáva z 1 limetky
  • 1 svazek jarní cibulky, nasekané
  • Snítka koriandru, nasekaná

Příprava Na servírování

Smícháme zakysanou smetanu s limetkovou šťávou a nakrájenou jarní cibulkou.

Quinou posypeme koriandrem a servírujeme se štědrou porcí směsi ze zakysané smetany.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept