Příprava
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli nakrájenou nadrobno, skořici, kari, římský kmín a nastrouhaný zázvor. Opékáme tři minuty. Tím vznikne základ pro vaši kari omáčku bez smetany.
Přidáme kuřecí prsa, která jsme si nakrájeli na 3 cm kousky. Opékáme asi 10 až 15 minut dokud se maso nezatáhne a nezačne lehce zlátnout.
Ke kuřeti přidáme rajčata a vroucí vodu, ve které jsme si rozpustili bujón. Spolu s rozpůlenými zelenými fazolkami a citronovou šťávou vaříme ještě dalších 10 minut.
Hotové kuřecí s kari omáčkou bez smetany podávejte posypané čerstvým koriandrem. Skvěle chutná s rýží, ale výbornou alternativou je také quinoa nebo bulgur.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář