Stew z hovězího masa a dýně

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výborný pokrm kombinující výraznou chuť hovězího a dýně. Skvělý oběd nebo večeře!

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 100 g mrkve
  • 300 g hub
  • 200 g pomerančových rajčat (F50F)
  • 1 kg dýně (ideálně máslové)
  • 150 g bílých fazolí z plechovky (F50F)
  • 3 stroužky česneku
  • 700 g hovězího masa
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 vanička Knorr bohatého bujónu hovězího
  • 1 bobkový list
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 snítky rozmarýnu
  • Hrst čerstvé petrželky

Příprava

Všechnu zeleninu včetně hub nakrájíme na malé kousky, maso na kostičky velké asi 1,5 centimetru.

Na olivovém oleji opečeme zeleninu do hněda a dáme stranou. Přidáme ještě trochu oleje a zasmahneme maso. Když je na povrchu pěkně hnědé, nalijeme k němu 500 ml horké vody, ve které jsme si rozpustili bujón.

Přidáme ještě další litr vody, česnek a bylinky a vaříme přikryté hodinu a půl. Čas od času zkoušíme, jestli je maso měkké.

Ve chvíli, kdy je maso dostatečně měkké, přidáme opečenou zeleninu a bílé fazole, zakryjeme a provaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a servírujeme.

Tip na závěr : Podáváme s čerstvou petrželkou a pečivem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept