Vegetariánské lasagne s houbami, hráškem, špenátem a cuketou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasické italské lasagne můžete udělat i pro vegetariány – místo masa jednoduše zvolte zeleninu, kterou ozvláštníte houbami. Ani nemusíte dělat bešamel; zeleninovou směs totiž zahustíte kukuřičným škrobem alias maizenou a vznikne vám lahodná krémová náplň. Servírujte je k obědu nebo k večeři – díky zelenině jsou tyto lasagne lehké a snadno stravitelné.

Ingredience

  • 250 g hub
  • 250 g brokolice (F50F)
  • 200 g zeleného hrášku
  • 200 g špenátu (F50F)
  • 200 g cukety
  • 2 vaničky bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 250 g plátů lasagní
  • Parmazán

Příprava

Houby nakrájíme na tenké plátky. Cuketu umyjeme a také nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na růžičky. Špenát omyjeme a nasekáme nahrubo.

V hrnci přivedeme k varu litr vody a rozpustíme v ní bujon. Přidáme brokolici a špenát, které po 7 minutách vyjmeme děrovanou naběračkou. Vývar necháme v hrnci.

Na pánvi na troše oleje osmahneme cuketu, houby a hrášek. Po několika minutách do pánve přidáme špenát a brokolici. Provaříme a opepříme.

V troše vody rozmícháme maizenu a směs přilijeme do hrnce se zeleninovým vývarem. Metličkou šleháme, dokud nemáme hladkou tekutinu. Do směsi vmícháme také opečenou zeleninu.

Do pekáčku vrstvíme lasagne a zeleninovou směs. Navrch zasypeme parmazánem a dáme péct na  20 minut při 180 ° C. Servírujeme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept