Zapečené brambory s čedarem a cibulí

Autor: LeŽi HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pokud máte rádi francouzské brambory, určitě vás osloví i tento recept na brambory zapečené s červenou cibulí, cuketou, lilkem, paprikami a sušenými rajčaty. Tento recept obsahuje sýr čedar – „cheddar“je polotvrdý sýr pocházející původně z vesnice Cheddar v jihozápadní Anglii. Má výraznou oranžovou barvu a ořechovo. sladkou chuť. Navíc se skvěle rozpouští, proto je perfektní na zapečené brambory. V kombinaci se zeleninou a sušenými rajčaty je prostě delikátní!

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 2 červené cibule
  • 2 barevné papriky
  • 150 g sušených rajčat nakládaných v oleji
  • 200 g plátkového čedaru nebo čedar bločku (nastrouhaného)
  • 1 balení směsi Knorr Americké brambory

Příprava

Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme do poloměkka. Nemusíme je loupat – to se rozhodneme podle stavu brambor.

Mezitím si připravíme zeleninu. Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Sušená rajčata bez oleje nahrubo nasekáme nožem. Papriku spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Vychladlé brambory potřeme olejem ze sušených rajčat a posypeme kořenící směsí Knorr Americké brambory. Vrstvíme je do vymaštěné nádoby společně s nakrájenou cuketou, lilkem, cibulí, paprikou a sušenými rajčaty.

Každou vrstvu poklademe plátkem čedaru, případně strouhaným čedarem. Pečeme v rozpálené troubě alespoň 30 minut.

Tip na závěr : Pokrm si můžeme předpřipravit den dopředu a pak jen hodit do trouby. A voilá, rychlá večeře je na stole!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept