Zelený vegeburger z mangoldu a řepových listů

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Skvělý burger může být i bez masa. O tom vás přesvědčí náš zelený vegeburger, kde hraje prim mangold, řepa a rýže. Za recept děkujeme neziskové organizaci Zachraň jídlo.

Ingredience

  • 450 g listů mangoldu a červené řepy
  • 200 g vařené rýže
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 70 g slunečnicových či jiných semínek
  • 2 vejce
  • 150 g strouhanky
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř
  • Olej na smažení

Příprava

Mangoldové a řepové listy pořádně umyjeme a odstraníme z nich stonky. Ty nakrájíme na menší kousky a umixujeme v mixéru spolu s kousky cibule, česneku a citronovou šťávou.

Do směsi vmícháme uvařenou rýži a krátce mixujeme. Pak přidáme ještě vejce a kečup.

Řepové a mangoldové listy nasekáme najemno a spolu se slunečnicovými semínky a strouhankou vmícháme do směsi. Osolíme a opepříme.

Z připravené směsi tvarujeme „burgery“. Placičky opekáme na rozpáleném oleji a to 5 minut z každé strany.

Upečené placičky podáváme v bulce se zeleninou, sýrem a oblíbenou omáčkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept