Carpaccio z červené řepy s křupavou ořechovou pohankou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Carpaccio nejspíš znáte jako pochoutku z hovězího masa. Tento recept je vegetariánský, ale co do chuti se tomu masovému hravě vyrovná. Vyzkoušejte toto báječné carpaccio z řepy, které se hodí jako předkrm či jako lehká večeře.

Ingredience

  • 50 g rostlinného oleje
  • 100 g pohanky (F50F)
  • 80 g vlašských ořechů (F50F)
  • 400 g předvařené červené řepy
  • 200 g uvařené čočky (F50F)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • ½ lžíce mletého pepře Knorr
  • 50 g enoki hub (F50F)
  • 50 g řeřichy (F50F)
  • 80 g granátového jablka
  • 80 g feta sýru

Příprava

Pohanku uvaříme podle návodu na obalu. Poté ji osmahneme na oleji ve větší pánvi. K pohance přidáme vlašské ořechy, promícháme a dáme stranou.

Řepu nakrájíme na tenké plátky a obložíme jimi talíře. Posypeme čočkou.

Olivový olej rozmícháme s balzamikem a pepřem a směsí rovnoměrně pokryjeme řepu s čočkou.

Carpaccio ozdobíme rozdrobeným sýrem feta, křupavou směsí pohanky a ořechů, řeřichou, plátky hub enoki a jadérky granátového jablka. Osolíme a servírujeme.

Tip na závěr : Řepu použijeme buď předvařenou, nebo si ji sami uvaříme. Můžeme část řepy upéct v troubě, aby mělo carpaccio ještě bohatší chuť. A pokud máte řepy nadbytek, zkuste třeba řepové rizoto.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept