Řepové rizoto

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Netradiční barevné rizoto, které hravě vykouzlíte přidáním červené řepy. Kromě toho, že je řepa chutná surovina, je také velmi zdravá. Řepové rizoto pak skvěle chutná s čerstvým sýrem, vlašskými ořechy a rukolou.

Ingredience

  • 400g rýže arborio
  • 1ks šalotka
  • 2ks červená řepa
  • 1dcl suché červené víno
  • 1l vývar
  • 50g parmezán
  • tymián
  • 1 PL máslo
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Příprava

Na olivovém oleji necháme zesklovatět šalotku nakrájenou nadrobno. Poté do pánve přidáme řepu oloupanou a nakrájenou na proužky. Není třeba dlouho restovat.

Dále do pánve nasypeme rýži, restujeme, dokud nezačne syčet. Poté zalijeme červeným vínem, které necháme odpařit. Následně zalijeme směs vývarem. Vaříme, dokud není rýže měkká. Osolíme, opepříme.

Ve chvíli, kdy je rýže měkká, přidáme do pánve parmezán. Promícháme, dokud se sýr zcela nerozpustí.

Nakonec vmícháme máslo a tymián.

Podáváme dozdobené čerstvým sýrem, vlašskými ořechy a rukolou.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept