Příprava
Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a asi 2 minuty opékáme. Přidáme osolené maso nakrájené na cca 1-2 cm velké kostky a opékáme, než maso pustí šťávu. Poté pokračujeme v opékání, dokud nezmizí všechna tekutina a maso se nezačne opékat do zhnědnutí.
Přidáme kmín a papriku a krátce promícháme s masem a cibulí. Tento krok nesmí trvat moc dlouho, jinak paprika zhořkne. Zalijeme horkou vodou tak, aby maso bylo sotva ponořené a pod pokličkou dusíme do změknutí. To trvá minimálně hodinu, ideálně ale déle.
Zelí vložíme do cedníku a důkladně ho propláchneme, aby nebylo příliš kyselé. Necháme ho okapat a mírně ho utěrkou osušíme. Nakrájíme ho, aby nebylo dlouhé a přidáme k masu. Společně ještě dusíme alespoň 15 minut.
Do hotového guláše vmícháme zakysanou smetanu a již nevaříme. Podle chuti dosolíme. Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář