Jednoduchý a vláčný karlovarský knedlík

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výborná příloha lahodící oku

Ingredience

  • 2 vejce
  • 100 g hrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • 250 g housky
  • Petrželka
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový květ

Příprava

Housky nakrájíme na kousky a opečeme v troubě. Po vychladnutí je smícháme s moukou, mlékem, nasekanou petrželkou, žloutky. Přidáme špetku muškátového květu, sůl a pepř a necháme alespoň 10 minut odpočívat.

Mezi tím si vyšleháme bílky do tuha a poté je do těsta zlehka vmícháme.

Z těsta si vytvarujeme šišku. Aby knedlík držel tvar, zamotáme ho do potravinové folie. Takto zabalený ho vaříme cca 20-25 minut.

Tip na závěr : Recepty, ke kterým se obzvlášť hodí karlovarský knedlík, jsou ty z české kuchyně: svíčková, pečená kachna, houbová omáčka, svatomartinská husa,...

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept