Gratinovaná cuketa

Inspirujte se praktickými recepty značky Hellmann's, díky kterým využijete ingredience, které už doma máte a předejdete tak zbytečnému plýtvání potravinami.

Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo.

Doba přípravy

10 min

Čas vaření

20 min

Ingredience

  • 2 papriky
  • 2 střední cibule
  • 2 střední cukety
  • 200g tvrdého sýra, nebo sýra s ušlechtilou plísní
  • 4 stroužky česneku
  • 2 dcl smetany na vaření
  • 2 vejce
  • 6 lžic Hellmann’s tatarské omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce strouhanky
  • Sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a orestujeme. Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji společně s cuketou nakrájenou na kolečka orestujeme.
  2. Olejem, nebo jiným tukem vytřeme zapékací misku, vysypeme strouhankou a naplníme směsí cukety a zeleniny.
  3. Vejce, smetanu a tatarskou omáčku rozšleháme, směsí přelijeme zeleninu v zapékací míse a dáme péct. V půlce pečení posypeme strouhaným sýrem a zapečeme do zlatova.
  4. Po mírném zchladnutí můžeme servírovat.