Americké brambory – snadný recept na doma

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Americké brambory spousta lidí vnímá podobně jako hranolky. Přitom na rozdíl od nich se americké brambory pečou v troubě s minimem tuku, takže jde o zdravou přílohu. Na americké brambory můžete klidně použít i trochu starší a měkčí brambory – vůbec to nevadí. Můžete také experimentovat s kořením. Určitě ale doporučujeme nakrájené brambory promíchat v míse s olejem. Díky tomu se rovnoměrně obalí olejem a posléze se rovnoměrně upečou v troubě.

Ingredience

  • Malé nebo střední brambory
  • Sůl
  • Koření dle chuti, např. Knorr Americké brambory
  • Olivový olej

Příprava

Brambory důkladně omyjeme, neškrábeme. Nakrájíme na měsíčky.

Ve větší míse smícháme měsíčky brambor s kořením a olivovým olejem, mělo by stačit pár lžic. Pokud nemáme olivový olej, klidně použijeme slunečnicový.

Na plech položíme pečicí papír a vyskládáme na něj brambory. Ideálně by se neměly dotýkat – lépe se pak upečou. Osolíme, opepříme.

Pečeme 10 min na 200 stupňů, potom snížíme na 150 stupňů a pečeme ještě cca 40 minut. Každý typ nebo várka brambor jsou jiné, tak průběžně ochutnáváme, dokud nejsou brambory na povrchu pěkně upečené a vevnitř udělané.

Tip na závěr : Můžeme experimentovat s kořením – výborně budou americké brambory chutnat, když k nim přidáme několik snítek rozmarýnu. Další variantou je pak třeba čerstvý tymián, případně můžeme k bramborám přihodit rozpůlenou palici česneku, která je krásně ovoní.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept