Příprava
Připravíme si roštěnec. Nejprve jej opláchneme a osušíme. Nakrájíme tukové krytí na čtverečky, ochutíme pepřem a solí, a potřeme jej směsí hořčice, kečupu a oleje. Nakonec posypeme roštěnec bylinkami a při pokojové teplotě necháme odležet.
Vložíme roštěnec na rozehřátou pánev se 2 lžícemi oleje a začneme zprudka restovat. Nejprve stranu s tukovým krytím, poté orestujeme ze všech stran.
Předehřejeme troubu na 190 °C, roštěnec vložíme v pekáči do trouby a pečeme přibližně 35 minut. Dbáme, aby uvnitř zůstal roštěnec růžový. Když je upečený, vyjmeme jej z trouby, a necháme jej odpočinout přikrytý alobalem nebo poklicí na teplém místě do 50 °C.
Diskuse k receptu (1)
Nový komentář