Cizrnové kari

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Ověřený recept na báječné asijské kari, jehož základem je cizrna. Tento pikantní pokrm vás zahřeje na těle i u srdce a hodí se jako rychlý oběd nebo lehká večeře.

Ingredience

  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 700 g kuřecích prsou
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g hrášku
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 200 g cizrny v nálevu
  • 200 g mrkve
  • 2 menší cibule
  • 2 kousky celé skořice
  • 3 hřebíčky Knorr z Indonésie
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 1 balení směsi Knorr Kari

Příprava

Kuřecí maso orestujeme a odložíme z pánve.

Na stejné pánvi opečeme hřebíček a skořici. Až se koření intenzivně rozvoní, přidáme cibuli a mrkev nakrájené na kostičky.

Zeleninu orestujeme lehce do zlatova, přidáme česnek, římský kmín, koření Knorr Kari a prohříváme do doby, až se koření začne lepit na pánev.

Vlijeme kokosové mléko, krájená rajčata a orestované maso.

Vše vaříme pod pokličkou okolo 30 minut až do změknutí masa. Přidáme zbylou zeleninu a vaříme dalších 10 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept