Asijský salát s nudlemi, sezamem a veganskými Chickened Out Chunks

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Recept na rychlý a přitom svěží oběd či večeři pro ty, kteří rádi vyzkouší rostlinnou alternativu masa.

Ingredience

  • 1 balení Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher
  • 300 g soba nudlí
  • 100 g hrášku (mraženého)
  • 100 g fazolek (mražených)
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 15 g máty
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 3lžíce olivového oleje
  • 1lžíce sezamového oleje
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 cm zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • ½ lžičky cukru
  • 2 lžíce sladké sojové omáčky
  • Olej na smažení

Příprava

Uvaříme nudle podle pokynů na obalu a propláchneme studenou vodou. Hrášek  a fazole opečeme v kastrůlku, dokud nejsou lehce křupavé.

Z chilli papričky odstraníme semínka a papričku nasekáme nadrobno. Nasekáme i mátu a cibulku pokrájíme na malá kolečka. Zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno.

Sezamová semínka krátce opražíme na pánvi.

Připravíme si dresink – smícháme olivový a sezamový olej, šťávu z limetek, sojovku, nasekaný zázvor, chilli a cukr.

Veškerou zeleninu smícháme s nudlemi a dresinkem.

Chickened Out Chunks nakrájíme na malé kousky a opečeme na oleji dozlatova. Na závěr přidáme sojovku. Servírujeme nudle se zeleninou, kousky „masa“ a posypané sezamovými semínky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept