Příprava
Nejprve začněte marinováním kuřecích prsou. V misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, rýžový ocet, med, nastrouhaný zázvor, utřený česnek, sůl i pepř a vytvořte marinádu. Kuřecí prsa vložte do uzavíratelného plastového sáčku nebo mělké misky a zalijte je vytvořenou marinádou. Sáček uzavřete nebo misku přikryjte a vložte do chladničky alespoň na 30 minut, aby se maso marinovalo.
Rozehřejte gril nebo pánev na středně silném ohni. Lehce ji vymažte tukem a kuřecí prsa grilujte nebo smažte na pánvi asi 6-8 minut z každé strany nebo dokud není kuře zcela propečené a nemá pěkné stopy po grilování nebo opékání.
Po upečení kuřecí prsa stáhněte z ohně, nechte je několik minut odpočinout a poté je nakrájejte na tenké proužky.
Bagety rozkrojte napůl tak, aby jedna strana zůstala neporušená (půlky pečiva se od sebe zcela neoddělí) a vytvořila se kapsa. Vnitřek potřete dostatečným množstvím tatarské omáčky a přidejte vrstvu zeleniny: nakrájené zelí, nastrouhanou mrkev, nakrájenou okurku i papriku. Na závěr přidejte kousky kuřecího masa, které posypte koriandrem a sezamovými semínky.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář