Babiččino lečo s cuketou

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tradiční recept na lečo, kde můžeme zpracovat veškerou naši úrodu ze zahrádky jako rajčata, papriky, cukety a další zeleninu, kterou máme rádi. Klasické lečo je založené hlavně na paprikách a rajčatech – tento recept je na lečo z cukety. Ta by v receptu neměla chybět, protože mu dodá výbornou chuť.

Ingredience

  • Ořech másla
  • 1 velká cibule
  • 3 papriky (bílá, červená, žlutá)
  • 1 střední cuketa
  • 2 velká rajčata
  • 3 vejce
  • 2 párky
  • Lžíce kečupu (popř. Ajvaru)
  • Sůl, pepř

Příprava

Na másle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme nakrájené papriky a cuketu, necháme změknout. Přidáme nadrobno pokrájená rajčata.

Osolíme, opepříme, a následně vmícháme polévkovou lžíci kečupu. Necháme probublat. Přidáme dva párky nakrájené na kolečka.

Nakonec přilijeme do pánve 3 vejce. Necháme vše spojit a můžeme lečo podávat (s vařeným bramborem nebo pečivem).

Tip na závěr : Kdo má rád pikantní pokrmy, může přidat chilli papričky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept