Bábovka s vaječným koňakem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 75 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Recept od maxijedlíka Jaroslava Němce z Bystré u Poličky, Foto: Český rozhlas

Ingredience

  • 200 g povoleného másla
  • 250 g cukru krystal
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 200 g mletých (nebo nasekaných) vlašských ořechů
  • lžička mletého badyánu
  • 300 ml vaječného koňaku
  • 1 tabulka čokolády (hořké nebo na vaření)
  • máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Příprava

Povolené máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté přidáme celá vejce a znovu utřeme těsto.

Vedle si smícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem, směs přidáme do těsta. Promícháme.

Nakonec přidáme najednou 3 lžíce mléka, nasekané oříšky, mletý badyán, vaječný koňak a nastrouháme čokoládu. Vše spojíme do hladkého těsta.

Vymažeme pečlivě bábovkovou formu máslem, aby nezůstalo žádné místo bez tuku, pak vysypeme jemnou strouhankou a nakonec do formy nalijeme těsto.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 1 hodinu. Po vyndání z trouby necháme chvíli bábovku odpočinout ve formě a pak vyklopíme. Pocukrujeme a necháme vychladnout.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept