Báječná babiččina sekaná

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jednoduchý recept na českou klasiku, se kterou zabodujete při slavnostnější večeři či nedělním obědě. To je naše sekaná jako od babičky!

Ingredience

  • 1 kg mletého masa (1/2 hovězí a 1/2 vepřové)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 2 rohlíky
  • Mléko
  • Pepř
  • Majoránka
  • Sůl
  • Anglická slanina na plátky

Příprava

Rohlíky nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky, pokropíme mlékem a necháme odpočinout.

Do velké mísy dáme maso, přidáme cibuli nakrájenou co nejvíc najemno, prolisovaný česnek, 2 vejce a 1 žloutek.

Přidáme majoránku, pepř a sůl dle chuti a vše pečlivě prohněteme. Přidáme namočené pečivo a trpělivě hněteme, aby byla směs kompaktní.

Ze směsi vytvarujeme šišky, které se nám vejdou do pekáče a budou mít všechny stejnou velikost, aby se rovnoměrně pekly. Poklademe na ně slaninu a vše potřeme zbývajícím bílkem.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme cca 1 hodinu.

Tip na závěr : Nejlépe chutná s bramborovou kaší. Příjemně pokrm odlehčíte, když jej budete servírovat s rajčatovým nebo okurkovým salátem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept