Domácí sekaná jak od babičky

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jednoduchý recept na českou klasiku, se kterou zabodujete při slavnostnější večeři či nedělním obědě. To je naše sekaná jako od babičky! Základem pokrmu je mleté maso (nejlépe mix vepřového a hovězího), rohlíky a vajíčka. Vyzkoušejte tento recept a přeneste se zpět do svého dětství.

Ingredience

  • 1 kg mletého masa (1/2 hovězí a 1/2 vepřové)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 2 rohlíky
  • Mléko
  • Pepř
  • Majoránka
  • Sůl
  • Anglická slanina na plátky

Příprava

Rohlíky nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky, pokropíme mlékem a necháme odpočinout.

Do velké mísy dáme maso, přidáme cibuli nakrájenou co nejvíc najemno, prolisovaný česnek, 2 vejce a 1 žloutek.

Přidáme majoránku, pepř a sůl dle chuti a vše pečlivě prohněteme. Přidáme namočené pečivo a trpělivě hněteme, aby byla směs kompaktní.

Ze směsi vytvarujeme šišky, které se nám vejdou do pekáče a budou mít všechny stejnou velikost, aby se rovnoměrně pekly. Poklademe na ně slaninu a vše potřeme zbývajícím bílkem.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme cca 1 hodinu.

Tip na závěr : Nejlépe chutná s bramborovou kaší. Příjemně pokrm odlehčíte, když jej budete servírovat s rajčatovým nebo okurkovým salátem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept