Příprava
Nejprve si připravíme hluboký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou.
Oddělíme bílky od žloutků. V jedné míse vyšleháme bílky a přidáme 2 lžíci cukru a šleháme do jeho rozpuštění a zhoustnutí sněhu.
V druhé míse vyšleháme žloutky s 3 lžícemi cukru, přidáme olej a prošleháme. Přes síto prosejeme do žloutkové směsi polohrubou mouku, kakao a prášek do pečiva a společně s ušlehaným sněhem zlehka promícháme stěrkou do hladkého těsta.
Těsto nalijeme do připraveného plechu a dáme péct do trouby vyhřáté na 175°C na zhruba 10 min. Propečenost zkontrolujeme špejlí. Poté necháme korpus vychladnout.
Připravíme si tvarohovou náplň. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a poté postupně zašleháváme tvarohy pokojové teploty.
Krém nalijeme na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do lednice (alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc).
Připravíme si čokoládovou polevu. Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu. Polevu dáme na tvarohový krém a opět dáme ztuhnout do lednice.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář