Rizoto s mletým masem a pohankou

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pohankové rizoto lze připravit jak s mletým masem, tak i bez masa. Je to skvělá pochoutka, která je rychlá, snadná a hodí se k obědu i k večeři.

Ingredience

  • 300g pohanky
  • 200g mletého masa
  • 200g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice, fazolky)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • mletý kmín, majoránka, sůl, pepř
  • strouhaný sýr na podávání

Příprava

Na oleji osmažíme dorůžova nakrájenou cibulku, přidáme nadrobno nakrájený česnek.

Přidáme mleté maso, které orestujeme, osolíme, přidáme mletý kmín, majoránku, podlijeme trochou vody a dusíme ve vlastní šťávě, dbáme na to aby se šťáva nevyvařila.

Když je maso téměř měkké přidáme mraženou zeleninu a vaříme, dokud není zelenina měkká.

Mezi tím si ve vodě uvaříme pohanku, v mírně osolené vodě do měkka.

Když je pohanka uvařená smícháme ji s uvařeným masem se zeleninou. Při podávání sypeme rizoto strouhaným sýrem.

Tip na závěr : Pohankové rizoto lze vařit i bez masa jen se zeleninou/s tofu.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept