Banánové muffiny z podmáslí a cizrnové mouky

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí

Máte doma občas zapomenuté banány? Přinášíme skvelý tip na zpracování přezrálých banánů, za pomocí kterých vykouzlíme zdravé banánové muffiny z podmáslí a cizrnové mouky.

Ingredience

  • 2 zralé banány (+ 1 banán na zdobení)
  • 1 vejce
  • 300 g podmáslí
  • 30 g medu
  • 250 g cizrnové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 lžička skořice
  • 1 prášek do pečiva
  • Hrst drcené čokolády, oříšků nebo rozinek

Příprava

Banán rozmixujeme na kaši tyčovým mixérem. Přidáme podmáslí, vejce a med.

Smícháme suché ingredience. Postupně do mísy přilejeme banánovou směs a mixujeme. Vznikne jednolité těsto.

Přidáme čokoládu, oříšky dle chuti.

Těsto pomocí dvou lžiček nandáme do formiček na muffiny, ozdobíme plátkem banánu a dáme do předehřáté trouby péct na 175 °C na 30 minut. Banánové muffiny můžeme podávat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept