Barevná zeleninová paella

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jídel z jednoho hrnce není nikdy dost. A tahle paella vás bude bavit – je totiž plná zeleniny a chutí. Zkuste ji třeba jako netradiční nedělní oběd!

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 80 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1⁄2 lžičky uzené papriky
  • 1⁄2 lžičky šafránu
  • 200 g cherry rajčat (F50F)
  • 150g paella rýže (kulatozrnné)
  • 150 g špaldy (F50F)
  • 150 g edamame fazolek (F50F)
  • 750 ml vody
  • 2 vaničky Bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 200 g červené papriky
  • 200 g artyčoků z plechovky
  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 citron
  • Petržel

Příprava

Předehřejeme troubu na 175°C.

V zapékacím hrnci na olivovém oleji zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno. Když zesklovatí, přidáme plátky česneku, šafrán, papriku a čtvrtky cherry rajčat. Vaříme pár minut.

Do hrnce nasypeme rýži na paellu, špaldu a hrášek. Přilijeme vodu, přivedeme k varu a ve směsi rozpustíme bujón.

Hrnec přikryjeme a dáme na půl hodiny do trouby. Mezitím si nakrájíme papriku na proužky a artyčoky na čtvrtky. Rozložíme je na plech a po půl hodině přidáme do trouby k paelle. Zvýšíme teplotu na 200 stupňů a pečeme dalších 25 minut, dokud nejsou papriky a artyčoky pěkně zlatavé.

Po upečení smícháme zeleninu s edamame, citronovou šťávou a kúrou.

Hotovou a navrchu křupavou paellu vyjmeme z trouby a posypeme pečenou zeleninou. Necháme pár minut odležet a servírujeme s čerstvou petrželkou.

Tip na závěr : Servírujeme také s klínky citronu, kterými si každý strávník paellu dochutí.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept