Příprava
Předehřejeme troubu na 175°C.
V zapékacím hrnci na olivovém oleji zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno. Když zesklovatí, přidáme plátky česneku, šafrán, papriku a čtvrtky cherry rajčat. Vaříme pár minut.
Do hrnce nasypeme rýži na paellu, špaldu a hrášek. Přilijeme vodu, přivedeme k varu a ve směsi rozpustíme bujón.
Hrnec přikryjeme a dáme na půl hodiny do trouby. Mezitím si nakrájíme papriku na proužky a artyčoky na čtvrtky. Rozložíme je na plech a po půl hodině přidáme do trouby k paelle. Zvýšíme teplotu na 200 stupňů a pečeme dalších 25 minut, dokud nejsou papriky a artyčoky pěkně zlatavé.
Po upečení smícháme zeleninu s edamame, citronovou šťávou a kúrou.
Hotovou a navrchu křupavou paellu vyjmeme z trouby a posypeme pečenou zeleninou. Necháme pár minut odležet a servírujeme s čerstvou petrželkou.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář