Barevný a zdravý salát z quinoy, špaldy a papriky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento salátek je plný zdravých potravin – od řas přes luštěniny až po výživnou špaldu. Skvělý rychlý oběd, který si s sebou můžete vzít v krabičce do práce.

Ingredience

  • 1 červená paprika
  • Mořské řasy Wakame (F50F)
  • 100 g mungo fazolí (F50F)
  • 1 vanička bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 600 ml vody
  • 110 g quinoy (F50F)
  • 110g špaldy (F50F)
  • 1⁄2 bílé cibule
  • Extra panenský olivový olej
  • Lístky máty

Příprava

Mungo fazole si namočíme na 8 hodin. Poté je uvaříme v nové vodě doměkka. Trvá to asi 45 minut.

Troubu předehřejeme na 250°C a vložíme do ní papriku na pečícím papíře. Když slupka zčerná, přemístíme papriku do misky a zakryjeme potravinářskou fólií. Po vychladnutí slupku odstraníme a papriku nakrájíme na tenké proužky.

Wakame řasy namočíme do vody a necháme nasáknout.

Quinou a špaldu propláchneme a nasypeme do vroucí vody, ve které jsme si rozpustili bujón. Vaříme na mírném plameni asi 15 minut.

Cibuli si nakrájíme nadrobno a smícháme s fazolemi a olivovým olejem.

Ve větší míse smícháme uvařená zrna, proužky papriky, wakame řasy a fazolovou směs. Podáváme ozdobené mátou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept