Batátová pizza s gorgonzolou a špenátem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 80 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Ingredience

  • 7 g sušeného droždí
  • 500 g mouky
  • 200 g batátů (F50F)
  • 60 ml extra panenského olivového oleje
  • 250 g žampionů
  • 1 cibule
  • 300 g špenátu (F50F)
  • 200 g modrého sýra (gorgonzola nebo niva)
  • Koření Knorr Jalapeño papričky s chilli
  • 80 g rukoly
  • 80 g vlašských ořechů

Příprava

Těsto na pizzu si vytvoříme tak, že uvaříme a rozšťoucháme batáty. Vedle si rozpustíme sušené droždí v 200 ml vlažné vody. Batáty smícháme s moukou, osolíme a hněteme z nich těsto, do kterého postupně přidáváme vodu s droždím a olivový olej. Těsto rozdělíme na 4 díly, zakryjeme a necháme hodinu odpočinout. Těsně před uplynutím této doby si předehřejeme troubu na 200°C.

Na pánvi si osmažíme houby a cibuli pokrájené nadrobno. Když jsou hnědé, odložíme je stranou. Ve stejné pánvi postupně osmahneme špenát.

Z těsta vytvoříme 4 placky na pizzu a dáme je na 10 minut péct na plech vyložený pečicím papírem.

Na částečně upečené pizzy poklademe směs špenátu a hub, okořeníme papričkami s chilli a modrý sýr. Pečeme dalších 10-15 minut.

Servírujeme s rukolou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept