Batátovo-fazolový pastýřský koláč

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 80 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
3 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vegetariánská variace na anglickou klasiku

Ingredience

  • 600g batátů
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 - 2 lžíce olivového oleje
  • 1 1/2 lžičky uzené sladké papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 150g hub
  • 400g černých fazolí
  • 400g červených fazolí (z plechovky)
  • 400 g krájených rajčat (z plechovky)
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 1 vanička organického zeleninového bujónu Knorr

Příprava

Batáty oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme doměkka. Trvá to asi 25 minut.

Na olivovém oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek. Do směsi přidáme pepř a kmín a necháme rozvonět. Nakonec do pánve přihodíme i nadrobno pokrájené houby.

Do pánve přidáme také černé a červené fazole (buď propláchnuté z plechovky, nebo uvařené doměkka), rajčata a rajčatové pyré. Ve směsi provaříme bujón.

Uvařené batáty rozmixujeme dohladka.

Do zapékací mísy vrstvíme fazolovou směs a rozmixované batáty. Zapékáme 20 až 25 minut při 180 stupních, dokud není povrch křupavý.

Tip na závěr : Servírujeme se salátkem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept