Batátový koláč s mletým masem, kapustou a houbami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zní vám název tohoto receptu poněkud šíleně? Vyzkoušejte jej a budete překvapeni harmonií všech chutí!

Ingredience

  • 700 g batátů (F50F)
  • 15 ml olivového oleje
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce koření Knorr Chilli mleté z Indie
  • 100 g cibule
  • 300 g kapusty
  • 150 g hub maitake (F50F)
  • 6 vajec
  • 200 g sojové smetany
  • 30 g sýra feta
  • Sůl a pepř

Příprava

Troubu si předehřejeme na 170°C. Dortovou formu o průměru 28 cm vymažeme olejem.

Batáty nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Upěchujeme je na dno dortové formy. Osolíme a opepříme.

Batáty zakryjeme pečicím papírem a zatížíme – například fazolemi či jinou luštěninou. Pečeme asi třicet minut.

Mezitím na pánvi opečeme mleté maso a okořeníme kořením. Dáme stranou.

Na oleji opečeme cibuli, kapustu a houby nakrájené na proužky. Restujeme asi pět minut, dokud ingredience nezměknou.

Ve větší míse smícháme vejce se sojovou smetanou a osolíme a opepříme. Smícháme s masovou směsí.

Na základ z upečených batátů navršíme masovou směs.Posypeme feta sýrem a necháme ještě další půl hodinu dopéct.  

Tip na závěr : Upečený korpus z batátů stlačte prsty do stran tak, abyste z „těsta“ vytvořili okraje. Koláč se vám pak bude lépe servírovat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept