Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bavorské vdolečky

Výborným voňavým vdolečků jen tak nikdo neodolá. A jestli mají na sobě pořádnou vrstvu povidel a domácí ušlehané smetany, tak se po nich jenom zapráší!
Hodnocení uživatelů:
90 minut 30 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 3 žloutky
  • 1 vejce
  • 120 gramů rozehřátého tuku Hera máslová příchuť
  • 70 gramů cukru krupice
  • 220 mililitrů mléka
  • 500 gramů hladké mouky
  • 1 - 2 lžíce rumu
  • 25 gramů droždí

Příprava

  1. Suroviny dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat těsto. Pokud je potřeba dosypeme mouku, nebo přidáme mléko. Po vykynutí rozválíme na placku vysokou asi 1,5 centimetrů a vykrajujeme kolečka.
  2. Necháme ještě chvilku kynout a potom pečeme zprudka na oleji z obou stran.
  3. Hotové vdolky můžeme ozdobit povidly a ušlehanou smetanou.
Tip: Část oleje můžeme odsát, když vdolky necháme okapat na ubrousku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře