Bavorské vdolečky

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Recept je přibližně na 15ks vdolků

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 20g droždí
  • 20g másla
  • 2 lžičky cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička soli
  • 250ml mléka

Příprava

Do vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Do mouky přidáme lžičku soli, promícháme a přidáme kvásek

Dále přidáme žloutek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto tak, aby se nám nelepilo na vařečku. Těsto ještě necháme v míse pod utěrkou kynout asi hodinu.

Rozválíme těsto na tloušťku 1-1,5 cm, vykrajujeme kolečka (vykrajuji skleničkou).

Necháme je ještě asi 10 minut na stole kynout a pak je osmažíme na oleji po obou stranách při zavřené pokličce.

Smažíme pár minut dozlatova.

Ingredience Zdobení

  • 200g zakysaná smetana
  • 200g tučný tvaroh
  • 2 balení vanilkový cukr
  • povidla

Příprava Zdobení

Zakysanku, tvaroh a cukr společně vyšleháme.

Vdolek potřeme povidly, na to dáme lžíci tvarohové směsi a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept