Bezlepková tortilla z ovesných vloček

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Recept na jednoduchou tortillu z ovesných vloček. Ovesné vločky dodají spoustu energie, obsahují nenasycené mastné kyseliny, vitamíny B1, B6, E, železo a vápník, ale také mají příznivý vliv na naše zažívání.

Ingredience

  • 140 g ovesných vloček
  • 140 ml vlažné vody
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli

Příprava

Nejprve rozmixujte ovesné vločky a poté přidejte vodu, sůl a olej. Vytvořtě těsto.

Lžící nanášejte těsto na předem rozpálenou pánev a namočenou lžící uhlaďte těsto na placičku, kterou z obou stran opečte.

Všechny tortilly zakrejte alobalem, nebo pokličkou a tím se zapaří a krásně změknou.

Z tohoto množství vytvoříte 4 malé tortilly nebo 2 velké.

Tip na závěr : Tortilly podávejte s čím vás napadne. Výtečně chutnají jak na slano, tak i na sladko. Třeba s marmeládou a bílým jogurtem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept