Bezový sirup (sirup z bezových květů)

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Sezónní recept

Ingredience

  • 25 květů černého bezu
  • 2 l převařené vody
  • 2 citrony
  • 50 g kyseliny citronové
  • konzervační přípravek (používám od Dr. Oetkera)
  • 2 kg cukru krystal

Příprava

25 přebraných květu dáme do většího hrnce, zalijeme 2 litry převařené a vychlazené vody, přidáme 2 omyté a nakrájené citrony, 5 dkg kys.citronové a necháme louhovat 24 hod.

Poté scedíme, vymačkáme citrony (nejlépe přes plátno), přidáme 2 kg cukru a pomůcku ke konzervování. Mícháme, až se cukr rozpustí, plníme do sklenic a uchováváme nejlépe ve sklepě.

Ředíme dle chuti.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept