Bílý chřest pečený v troubě a citronová majonéza

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bílý chřest a nakyslá majonéza spolu výborně ladí. Zkuste chřest upéct v troubě a podávat ho s jarními bramborami a majonézou oživenou citronovou kúrou a znovu se přesvědčte, že v jednoduchosti je krása.

Ingredience

  • 1 kg bílého chřestu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka cukru
  • 400 g brambor
  • 50 g mladého špenátu (F50F)
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 100 g majonézy Hellman's
  • Kúra z jednoho citronu

Příprava

Chřest oloupeme a odřízneme spodní tvrdé konce. Vyskládáme jej na plech vyložený papírem na pečení. Pokapeme olivovým olejem, posypeme solí a cukrem.

Chřest dáme péct na půl hodiny do trouby, kterou jsme si předehřáli na 200 stupňů. Na dno trouby umístíme ohnivzdornou misku s vodou (aby se chřest nevysušil). V půlce pečení chřest otočíme.

Brambory i se slupkou uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme si rozpustili bujon.

Špenát dobře omyjeme a nahrubo nasekáme. Majonézu smícháme s citronovou kúrou.

Pečený chřest servírujeme s bramborami, špenátem, majonézou a piniovými oříšky.

Diskuse k receptu (1)

Nový komentář
spider 24.06.2024

nice one

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept