Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Biskupský chlebíček

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 35-40 12 porcí Snadné

Ingredience

těsto

  • 200 gramů směs sušeného ovoce
  • 200 gramů rostlinný tuk Hera
  • 120 gramů moučkový cukr
  • 80 gramů krystalový cukr
  • 1 kus citrónová kůra
  • 4 kusy vejce
  • 200 gramů hladká mouka
  • 1 špetka kypřící prášek do pečiva
  • 1 balení vanilkový cukr Dr. Oetker

zdobení

Příprava

  1. Oddělíme žloutky od bílků, bílky dáme do větší mísy a žloutky do hrníčku. K bílkům přidáme krystalový cukr. Nastrouháme citronovou kůru z 1 citrónu, prosejeme mouku s kypřicím práškem a smícháme se sušeným ovocem.
  2. Ořechy nakrájíme nahrubo. Změklou Heru vyšleháme ručním mixérem do pěny, přidáme moučkový cukr, strouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Po vyšlehání do pěny přimícháme po jednom žloutky.
  3. Bílky s cukrem vyšleháme do krému. 1/3 přidáme k Heře a jemně zamícháme. Přidáme zbylý bílek a dva- až třikrát promícháme. Přidáme polovinu mouky a opět trochu promícháme. Po přidání zbytku vytvoříme jednolité těsto.
  4. Těstem vyplníme vymazanou a pomoučenou formu na biskupský chlebíček. Zarovnáme a posypeme nahrubo nasekanými ořechy tak, aby tvořily jeden pás. Pečeme na teplotu 175 °C celkem asi 35–40 minut. Po vychladnutí vyklopíme a krájíme.
Tip: Pokud v obchodě nenajdeme směs sušeného ovoce, můžete si je vyrobit sami! Smíchejte rozinky, nahrubo nasekané ořechy, najemno nakrájené sušené švestky a meruňky! Můžete přidat i nakrájenou čokoládu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře