Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Boloňská omáčka
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
10 minut
50 minut
6 porcí Snadné S masem
Ingredience
- 100 gramů mrkev
- 100 gramů celer
- 100 gramů pórek
- 1 stroužek česnek utřený
- 2 kusy cibule na jemno nasekaná
- 400 gramů mleté maso
- 2 lžíce olivový olej
- 1 špetka pepř
- 2 lžíce rajský protlak
- sůl
- 400 gramů nakrájená rajčata čerstvá nebo z plechovky
- 500 gramů špagety
- čerstvě nastrouhané Pecorino Romano nebo parmesán
- petrželka, bazalka
- Knorr Bujón Vývar
Příprava
- Ve větším hrnci rozpalte olivový olej a na něm osmahněte cibulku, česnek, pórek a mrkev. Restujte přibližně 10 minut.
- Přidejte celer a vařte dalších 5 minut.
- Zvyšte teplotu pod hrncem a přidejte maso. Nezapomínejte směs stále míchat, aby se nepřichytila. Vařte přibližně 8 minut.
- Přidejte rajčata, trochu vývaru, petrželku a bazalku. Vařte na středním plameni asi 30 minut, dokud směs nezhoustne. Hotovou směsí přelijte čerstvě uvařené špagety a posypejte hoblinkami sýra.
Žádný nový komentář.