Boloňská omáčka

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rajčatová omáčka s hovězím mletým masem, která se hodí ke všem druhům těstovin. Pochutnají si na ní nejen dospělí, ale i děti.

Ingredience

  • 500g hovězí mleté maso
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks mrkev
  • 1/4 celeru
  • 2 plechovky sekaných rajčat
  • koření na špagety
  • 2ks bobkový list
  • olivový olej
  • cukr
  • sůl

Příprava

Nakrájejte cibuli na drobno a osmahněte ji na olivovém oleji. Přidejte nasekaný česnek a opět lehce osmahněte.

Do připraveného základu dejte mleté maso a pořádně orestujte. Poté přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, koření na špagety a bobkový list a vše lehnce osmahněte.

Přidejte nasekaná rajčata a duste do měkka cca 1,5 hod. Dochuťtě solí a cukrem.

Tip na závěr : Omáčku servírujeme s těstovinami a parmenázem. Pokud Vám zbyde omáčka, můžete ji zamrazit.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept