Boloňské špagety s mletým masem a rajčaty

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Voňavá kombinace restované zeleniny, mletého masa, rajčat a bylinek tvoří základ jedné z nejoblíbenějších omáček na těstoviny. Boloňské špagety jsou ideální volbou pro víkendový oběd i rychlou večeři během týdne. Díky bohatému bujónu s chutí červeného vína má omáčka plnou, výraznou chuť, kterou si oblíbí celá rodina.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 mrkev (nakrájená nadrobno)
  • 1 řapík celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 400 g krájených rajčat (konzervovaných)
  • 1 Knorr Bohatý bujón s chutí červeného vína
  • 200 ml vody
  • 300 g špaget
  • Sůl, pepř podle chuti
  • Strouhaný parmazán a čerstvá bazalka na podávání (volitelné)

Příprava

Na olivovém oleji restujte mrkev, celer, cibuli a česnek zhruba 10 minut dozlatova.

Přidejte mleté maso a za stálého míchání ho opečte, dokud nezhnědne.

Vmíchejte rajčatový protlak a oregano, krátce orestujte.Poté vmíchejte rajčatový protlak, oregano, krájená rajčata, bujón a vodu. Dobře promíchejte.

Nechte boloňskou omáčku probublávat přibližně 40 minut, dokud nezíská hustou konzistenci. Podle chuti osolte a opepřete.

Mezitím uvařte špagety podle návodu na obalu. Sceďte a smíchejte s omáčkou.

Boloňské špagety podávejte posypané parmazánem a ozdobené čerstvou bazalkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept